Moeten tuinmeubelen weervast of weerbestendig zijn?

Geplaatst op 05-01-2023

Categorie: Huis, tuin en wonen

Je zou kunnen stellen dat terrasmeubilair, bijvoorbeeld een loungebank tuin, niet volledig waterdicht hoeft te zijn, zoals een schuurtje, dat de onderliggende houten structuur (en natuurlijk de spullen erin) moet beschermen. Ze moeten echter duurzaam zijn, zodat ze vele zomers bestand zijn tegen de elementen met een minimum aan onderhoud/bescherming.

De meeste professionals in onze branche raden aan om het meubilair tijdens de zwaarste weersomstandigheden op te slaan of af te dekken (in een schuur met een waterdicht dak). Onze collectie tuinmeubelen is ontworpen om het hele jaar door op je terras te blijven staan ​​en de beschermende afwerking is bestand tegen zelfs zware sneeuwval. Het lakwerk ziet er niet alleen goed uit, maar dient ook ter bescherming van het onderliggende hoogwaardige gegoten aluminium. Aluminium kan van nature (en in zijn onafgewerkte/geverfde staat) buiten worden blootgesteld terwijl het oxideert om zichzelf tegen de elementen te beschermen.

Deze witte, kalkachtige laag is echter geen vorm van corrosie zoals bij gietijzer, dat oxideert met vocht. Aluminiumoxide schilfert niet af maar vormt een beschermende "huid" die het oxidatieproces daadwerkelijk stopt en corrosiebestendig maakt.

Dat ziet er echter niet erg aantrekkelijk uit. Ons gelakte oppervlak voorkomt dit en zorgt ervoor dat je meubels er altijd goed uitzien.

Een ander voordeel van gegoten aluminium is dat het sterk maar relatief licht is in vergelijking met andere metalen en hout, maar niet zo licht als kunststof. Zelfs onze grootste buitentafels kunnen gemakkelijk door twee personen worden gedragen als u ze wilt verplaatsen.

Natuurlijk heeft weerbestendig terrasmeubilair een prijs, en om eerlijk te zijn, het enige andere materiaal dat we hebben gevonden dat net zo goed werkt, is teak. Dit is echter vaak erg duur en buiten het budget van veel mensen.

De meubels van gegoten aluminium zijn in het begin misschien duurder dan de goedkopere meubelen van de bouwmarkt, maar ze gaan veel langer mee en bieden op de lange termijn meer waar voor hun geld.