Versier met kussens

Geplaatst op 05-01-2023

Categorie: Huis, tuin en wonen

Ze zijn de "lippenstift" van een kamer: kussens. Als het gaat om het inrichten van een woonkamer, zijn het essentiële onderdelen. Kussens hebben een grote invloed op het effect van een ruimte, want alleen zij maken de look af. Om te voorkomen dat je verdwaalt in het kleurrijke kussenbos, vertellen we je waar je op moet letten als je je huis verfraait met textielaccessoires en laten we je met heel specifieke voorbeelden zien hoe je een meester kunt worden in het mixen van kussens.

Het effect van kussens

Decoreren met kussens is een prachtige manier om je woonkamer een kleine update te geven met nieuwe kleur- en materiaaltrends. Dankzij gekleurde kussens kun je gemakkelijk meer contrast en leven in elke kamer blazen.

Als je je kussens zo combineert dat ze de kleuren van de kamer oppikken, zul je snel merken dat je woonkamer er veel harmonischer uitziet.

Kussendecoratie: welk aantal, maat en vorm?

In principe kan iedereen natuurlijk zoveel kussens op de bank leggen als hij wil. De enige stijlregel: ga voor een even getal als je een traditionele look wilt creëren en ga voor een oneven getal als je voor een moderne stijl gaat.

Variatie is het toverwoord als het op maat aankomt: als je alleen standaard kussens van 50x50 cm kiest, mis je een mooie kans om diepte aan je arrangement toe te voegen. Kies liever kussens in verschillende maten en vormen om een ​​gelaagde look te creëren - het ziet er huiselijker en uitnodigender uit.

Al mijn kussens: spelen met materialen

Wees niet bang om verschillende texturen te combineren zoals fluweel, linnen en bont! Door lichtere met zwaardere texturen te combineren, ontstaat een look die tegelijkertijd gezellig en modern is. Kussens van fluweel en glitter verfraaien je bank, kussens van wol of bont maken het gezellig, kussens met een kleurrijke linnen print zorgen voor een exotisch tintje. De mix van materialen hoeft niet beperkt te blijven tot je bankkussens. Een tapijt van bont, een jute mand of een glazen lamp kunnen de kussenmaterialen ook oppikken - zo wordt uw bank een levendige blikvanger.

Versier kussens met kleuren - het magische getal 3

Kussens voor grijze banken

Denk maar aan je grijze bank als het podium voor de meest fantastische kussens! Geen enkele andere kleur (grijs is een zogenaamde niet-kleur) tolereert meer kleur en experiment. Het voorbeeld brengt een grote verscheidenheid aan patronen, materialen (fluweel en geweven stof), maten en texturen samen. Toch is er geen onrust omdat het kleurenpalet duidelijk is gedefinieerd. Houd je meer van een elegante monochrome look? Bewaar dan je zwart-witpalet en verander je bank in plaats daarvan met kussens in spannende texturen! Gecrêpte en golvende kussenstructuren creëren beweging voor het oog.

Hetzelfde principe voor een donkere bank: kussens met witte patronen zijn verfrissend - de mix van lederen en stoffen kussens is spannend ondanks de zwart-witte setting!